TOIMINTAIDEA

Valkeakosken maastopyöräseuran toiminnan taustalla on seuraavia periaatteita.

Haluamme edistää matalan kynnyksen maastopyöräilyharrastusta Valkeakoskella. Tavoitteena on saada lapsia innostumaan lajista, mutta yhtä lailla haluamme houkutella lajin pariin ihmisiä iästä riippumatta. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Yhteislenkkejä järjestetään kahdesti viikossa vuoden ympäri.

Haluamme tehdä Valkeakoskesta maastopyöräilymyönteisen kaupungin. Valkeakosken parhaille poluille tehdään kiinteitä merkkauksia, jotta sekä kaupunkilaiset että kaupunkiin vierailemaan tulevat ihmiset löytävät helposti hienoimpiin harrastusmaastoihin. Reitteihin tulee värikoodaukset teknisen vaikeusasteen mukaan, ja lisäksi reittien gps-jäljet ja paperikartat tulevat yleisesti tarjolle. Maastopyöräseura haluaa muutenkin olla edistämässä pyöräilyolosuhteiden kehittämistä Valkeakoskella.

Haluamme edistää myös maastopyöräilyn kilpailutoimintaa. Maastopyöräily on kasvava laji, jossa kilpailutoiminta on maassamme aktiivista junioriluokista senioriluokkiin asti, ja haluamme rohkaista harrastajia iästä riippumatta kokeilemaan myös kilpailutoimintaa. Valkeakosken Korkeakankaalla sijaitsee kiinteästi merkattu XCO-kilparata (cross contry olympic), jonka ylläpito ja kehittäminen ovat Valkeakosken maastopyöräseuran vastuulla. Valkeakosken maastopyöräseura haluaa olla mukana edistämässä kansallista kilpailutoimintaa järjestämällä sekä Pirkanmaan aluekilpailuja että Suomen Pyöräilyn kansallisia cup-osakilpailuja.